maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulupuu on rakennettu!

Joskus vuosia sitten olen tehnyt kuusenmallisen joulukranssin ulko-oveemme. Nyt kaivelin muistini sopukoita ja tällainen joulupuu siitä rakentui:





Kranssipohjana on oasis -kukkasieni. Yhdestä kokonaisesta sienestä saa leikattua kaksi joulukuusipohjaa.


Kolmiot kiinnitin yhteen sidontalangalla. Sitten liimasin (kuumaliimalla/erikeeperillä) kranssipohjan taakse pahvin, johon kiinnitin ripustuslenkin (sidontalangasta). Laitoin muutaman sidontalangan vahvikkeeksi ja varmistin "viritykset" vielä ilmastointiteipillä.


Aloitin havujen kiinnittämisen alareunasta ja etenin kohti kuusen latvaa. Käytin tähän kranssiin tuijan oksia ja kuusen havuja.






Latvassa oli pakko turvautua kuumaliiman apuun, koska oasis -sieni tuntui murenevan. Muutenkin tähän projektiin olisi ehkä sopinut paremmin sellainen kuivasieni. No, ehkä tämä nyt joulun ajan pysyy kasassa ;)


Koristeeksi laiton vähän hopeanauhaa ja punaisia koristemarjoja. Ja latvaan tietysti tähti. Tähän kuuseen voisi laittaa myös valot, sellaiset patterikäyttöiset (inhoan nimittäin yli kaiken johtoja, joita ei saa mitenkään nätisti piiloon)!


Kuvassa upea joulukuusimetsä koulumme joulukalenterista. Kirjakuuseni on saanut arvoistaan seuraa. Meillä on todella luova ja käsistään kätevä työyhteisö <3
 
Ihan vielä en malta rauhoittua joulunviettoon eli jotakin pientä viime tipan väkerrystä saattaa blogiin vielä ilmaantua... 

-Sirpa


 

2 kommenttia:

  1. Onpa kivoja kuusia! Kiitos ohjeestakin, joka oli niin selkeä. Terv Liisa P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin tässä vähän itseänikin, kun laitoin kuvalliset ohjeet. Jos ne vaikka täällä säilyvät tuleviin vuosiin, niin ei tarvitse pähkäillä, että mitenkä se tehtiinkään ;)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!