lauantai 18. tammikuuta 2014

Pakkaspäivän puuhailua -jäälyhtyjä ja siemenkakkuja

Pakkaskautta on jatkunut nyt jonkin aikaa. Olen ilmeisesti niin syväjäässä, että vasta tänään tajusin laittaa jäälyhtyjä ulos jäätymään. Niin monta sankoa olen tässä puuhassa halkaissut, että jäädyttelen nykyisin vain pienempiin astioihin, esimerkiksi kakkuvuokiin:


Vuokiin laitan veden sekaan yleensä myös koristeita. Tänään sinne sujahti kuusenoksia, käpyjä, valmiiksi syväjäätynyt ulkomuratin oksa sekä sinisiä lasikuulia. 


Sitten vaan annetaan pakkasen tehdä tehtävänsä :)

Kävin täyttämässä lintulaudan ja tajusin, ettei minulla ole yhtään talisiemenpalloa roikkumassa ruokintapaikalla. Onneksi kaapista löytyi kookosrasvaa ja siemenseosta. Lisäksi tarvitaan muotteja, tässä tapauksessa silikonisia muffinssivuokia sekä narua/rautalankaa ripustuslenkeiksi.


Narusta tai rautalangasta tehdään lenkki, joka pysyy paikallaan, kun päälle kaadetaan siemenseosta (kauraa, auringonkukansiemeniä ja maapähkinöitä, nam!). Päälle kaadetaan varovasti sulatettu kookosrasva, ihan piripintaan.


Ulkona terassilla kookosrasva jähmettyi nopeasti ja pääsin ripustelemaan siemenmuffinsseja vielä päivänvalossa.


Tinttibaari odottelee asiakkaitaan ;) Jäälyhtyjen täytyy antaa olla rauhassa huomiseen...

Pakkasterkuin
-Sirpa

 

5 kommenttia:

 1. Hyvä, kun muistuttelit talipallojen teosta. Minullakin on vanhaa kookosrasvaa jääkaapissa, joten lähden tästä tekemään. Kiitos taas mukavista ideoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää talvi on ollut niin lauha, että lintuja ei ole paljon laudalla näkynyt. Meillä lähinnä orava on siellä vieraillut. Mutta nyt pakkasten saavuttua täytyy yrittää muistaa laittaa enemmän tarjolle ;)

   Poista
 2. Hienoja! Ota sitten kuva myös jäätyneistä lyhdyistä! :)

  VastaaPoista
 3. Jos lintu oisin / ja lentää voisin / niin tulisin sun puuhun / ja pistelisin noi suuhun! t. Outi

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!