maanantai 13. tammikuuta 2014

Kirjasta...korvakoruiksi :)

Kirjastossa huomasin ovensuussa vaihtohyllyn, johon voi tuoda itselleen tarpeettomia kirjoja tai ottaa itselleen lukemista, tässä tapauksessa askartelumateriaalia. Vanhojen kirjojen kellastuneista sivuista voi tuunata vaikka mitä, taas on vain mielikuvitus rajana ;) ja apua saa varmasti googlettamalla...

Itse olen parantumaton korvishullu, joten pitihän sitä testata, miten kirjan sivuista syntyisi jotakin korviin roikkumaan.Leikkasin kuvioleikkurilla kukkakuvioita, laitoin niitä 5 päällekkäin ja niittasin keskeltä kiinni. Tässä hommassa toimisi varmaan paremmin norminitojaa hieman pienempi laite. Sellainen minulla on jossakin, mutta ei sitä nyt tähän inspiraationpuuskaan löytynyt. Levittelin varovasti kukat erilleen ja kiinnitin yläreunaan ensin s-mallisen renkaan ja siihen korvakorukoukun.Nämä korvikset ovat ainakin kevyet. Toivottavasti ne myös kestävät. Ehkä kuitenkin kannattaa varoa rankkasadetta... ;)

Vielä lopuksi pari kuvaa aikaisemmista korviskokeiluista:


Tytär löysi kierrätyskeskuksesta pari vanhaa käsilaukkua. Toisen pohjalta löytyi "aarre", kaksi 10 pennin kolikkoa. Niistä tytär sai korvikset.

Kaikenlaista sitä on tullut väkerrettyä, korvissani voi siis roikkua melkein mitä vaan...

-Sirpa

4 kommenttia:

 1. Onpas ihanat korvikset nuo kirjasta tuunatut! Tai oikeastaan nuo kaikki!

  Sain joskus lahjaksi rannekorun, johon oli kiinnitetty kymmenpennisiä. Siitä saakka olen haaveillut löytäväni jostakin parit pennoset, että voisin tehdä itselleni rannekorun kaveriksi korvikset. Joten olen noista ihan kade :)

  t. Kotosen täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aikamoinen tuuri, että löytyi juuri 2 samanlaista kolikkoa laukun pohjalta. Olen nähnyt myös sellaisia kolikkokorviksia, joihin on porattu reikä ja siihen kiinnitetty korviskoukku. Itselleni olisinkin varmaan värkännyt sellaiset. Tytär tykkää enemmän nappimallisista :)
   Kirjakorvikset kokeilen vielä lakata spraylakalla, jotta ne kestävät paremmin!

   Poista
 2. Kaikki noi on aivan ihania! Nuo englannin lakut ovat niin aitoja, että tekisi mieli haukata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata Mellu haukata, sillä sen jälkeen on takuulla asiaa hammaslääkärille. NIIN kovia ne on ;)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!