tiistai 23. kesäkuuta 2015

Puutarhatuolista kukkatelineeksi

Juhannus tuli vietettyä mökkeillen varsin vaihtelevissa keleissä miljoonien hyttysten seurassa. Onneksi ei kuitenkaan satanut rakeita kuten vuosi sitten ;) Tällaisessa järvimaisemassa sielu lepää, oli sää millainen tahansa:
Kotiin palattuani päätin tuunata parhaat päivänsä nähneen puutarhatuolin.

Irrotin metallirungosta repsottavan verkkokankaan ja kaivoin spraymaalit esille.


Ensin valkoista pohjamaaliksi ja sitten mustia läiskiä sinne tänne... 
Blogiystäväni Liisa (Liisan kotona -blogi) oli joskus keväällä ilahduttanut minua paketilla, joka sisälsi myös tällaiset kimalletähdet. Nyt keksin tähdille käyttöä eli nekin saivat vähän maalia pintaansa. Kieputin hieman rautalankaa ja ripustin tähdet koristamaan tuolia:Tuolista tuli siis kukkateline ja se löysi paikkansa puutarhamme "takametsästä". Minulla on krasseja kasvamassa ja olisin halunnut laittaa ne kiipeilemään pitkin tuolia, mutta alkukesä on ollut niin kolea, että krassien kukintaa saa vielä odottaa. No, kyllä tuohon murattikin sopii!

Huhtikuussa punotut pajupuut sentään vihertävät komeasti. Pitäisikin laittaa pajuja likoomaan ja punoa muutama köynnöstuki niitä krasseja odotellessa...Ja viime postauksessa esittelemäni t-paitamatto on saanut reunat ja löytänyt paikkansa vessan mattona :)


Tällä viikolla maalaan, maalaan ja maalaan. Toivottavasti pääsen jossakin vaiheessa esittelemäänkin puutarhaamme nousevaa kesäprojektiamme :)

-Sirpa8 kommenttia:

 1. Kiva kierrätysidea! Kunpa ne krassitkin kasvaisi ja muut itsekasvatetut. Pajut ovat kauniit. Hieno matto, ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mellu! On niin koleaa ja sateista, että tuota kasvun ihmettä saa vielä odotella -villasukat jalassa ja pipo päässä ;)

   Poista
 2. Värikkäät krassit olisivat täysosuma tuossa tuolissa! Murattikin ok. Minun krassintaimet ovat nyt sentään lähteneet kasvamaan - pitkällisen paikallaan jäätämisen jälkeen. Nupuista ei vielä tietoakaan. Ehkä ehdin nähdä kukkaset ennen kuin hallayöt alkavat? raportoi Outi, ja kiittää kauniista kuvista ja ideoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on krassit joskus kukkineet vielä lokakuussa, joten ei vaivuta epätoivoon vielä ;)

   Poista
 3. Ihanaa Sirpa, että löysit tähdille kivan paikan ja haasteeseen on vastattu. Hieno lopputulos. Voi, että nuo sinun pajusi ovat upeita. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi muistin nuo tähdet, kun tuoli kaipasi jotakin pientä "piristystä" . Tähdet ovat sinisinäkin ihan kivat, mutta se joka paikkaan jäävä kimalteen määrä...oli ihan pakko maalata ne ;)

   Poista
 4. Hauska tuoli-idea! Nuo punotut pajut ovat kauniita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kovasti noista pajuista, kun ne ovat ruukuissa ja niitä voi kätevästi siirrellä paikasta toiseen :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!