torstai 4. kesäkuuta 2015

Tuulikello

Viime päivät ovat olleet kovin tuulisia ainakin täällä eteläisessä Suomessa. Päätin siis tehdä tuulikellon ;) No, olen jo pidempään siirrellyt kierrätyksestä pelastettua kakkuvuokaa varaston hyllyltä toiselle ja miettinyt, tulisiko siitä vaikka amppeli kesäkukille. Päädyin kuitenkin kierrättämään myös vanhoja lusikoita yms. joten tuulikello siitä syntyi.


Kaiken kun säästää, niin on mistä ottaa eli varastosta löytyi myös valmiit ripustusketjut tuulikellolle. Porasin kolme reikää kakkuvuuan reunaan tasaisin välein ja kiinnitin vanhan rottinkiamppelin ketjut reikiin.Tässä vaiheessa mietin vielä sitä amppelivaihtoehtoa... =DPorasin lisää reikiä vuuan reunaan (onnistuu myös vasaralla ja naulalla) ja ripustin siihen pieniä, alumiinisia leivosvuokia, lusikanvarsia, haarukoita (vääntelin piikkejä), helmiä (puretuista koruista).


Tuulikellon ripustin puunoksalle ja siitä kuuluu aika mukavan vieno kilinä!
Viimeisenä työpäivänä ennen lomaa työkaverit pääsivät yllättämään minut. Sain nimittäin synttärilahjan etukäteen. Ja minkä lahjan! Kyllä nyt kelpaa väkertää kaikenlaista :) KIITOS! <3

-Sirpa

9 kommenttia:

 1. Hieno! Sekä tuulikello että lahja!
  Tuollaisen tuulikellon tekemistä olen itsekin suunnitellut, mutta kakkuvuoka puuttuu. Jos kirpparilla joskus on ollut, myyjä on hinnoitellut vuokansa yläkanttiin. Mutta nyt on taas suurempi hinku tuulikelloaskarteluun, kun näin tämän postauksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi! Paikallisessa kierrätyskeskuksessa oli näitä vuokia useampikin hintaan 50 snt ;) mietin, että piparimuotteja voisi myös laittaa roikkumaan, jos vielä toisen tuollaisen joskus tekisi.

   Poista
  2. Onpa ollut teidän kierrätyskeskuksessa hyvin hinnoitellut vuoat! Tuolla hinnalla jo kannattaa askartelumateriaalia hamstrata.
   Piparkakkumuotit sopisivat mainiosti roikkumaan vuoan reunoista. Siitä tulisi veikeä joulun ajan koriste :)

   Poista
 2. No wau, miten hieno siitä tuli. En olisi itse kyllä saanut ideoitua tuollaista, mutta tuollaisen voisin itsellenikin tehdä jossain vaiheessa, kun noita kaikkia materiaaleja löytyy. Hyvän lahjan sait ja tuolla kelpaakin askarrella. Mukavaa kesän alkua Sirpa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Sinähän se innostit minua tekemään tuulikellon :) Kivaa, kun ei tarvii aina miehen porakonetta yms. lainailla, kun on oma "monitoimityökalu". Ihanaa kesän alkua myös sinulle!

   Poista
 3. Kiitos hienosta ideasta! Tuollaisen teenkin omalle tytölleni,hyvin sopii tuunaajan verannalle:D.
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! :) Tällainen tuulikello on helppo toteuttaa ja siihen voi laittaa roikkumaan kaikki "ylimääräiset" aterimet yms!

   Poista
 4. Hienon ja kätevän lahjan olet saanut! Tuulikellosi on hauska :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuliset päivät näyttävät jatkuvan, joten ehkä tuulikellolle oli tilaus... ;)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!