keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Valosarjan tuunausta (uusinta) -sisältää valaisinunelmia ja -haasteen

Julkaisen uudelleen lokakuussa postaamani tekstin "valosarjan tuunausta". Osallistun samalla nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://sisustusniksit.fi/ kutsuttuna. Kilpailussa voit äänestää parasta blogikirjoitusta ja voittaa itsekin 300€ valaisinlahjakortin. Kannattaa siis ehdottomasti osallistua :) äänestys alkaa 20.12.

Sisäkäyttöön tarkoitettu, paristokäyttöiset valosarjat ovat mielestäni käteviä, koska inhoan "johtohässäköitä". Nykyisin niissä on mukana myös ajastintoiminto eli valo palaa esim. 6 tuntia ja syttyy automaattisesti uudelleen 18 tunnin kuluttua. Paristokotelon saa kätevästi naamioitua/piilotettua.

Tällaisia valosarjoja olen käyttänyt mm. näissä valopalloissa ja pitsiliinakellossa:



 

Tällä kertaa päätin kokeilla valosarjan tuunaamista kahvikapseleilla, joista olen aikaisemmin tehnyt korviksia ja muita koruja. Tarvittiin vain valosarja, kapseleita (Nespresso), piikki, kuultopaperia ja vähän liimaa.


Pistelin piikillä kahvikapseleihin reikiä. Lamppuja varten tein vähän suuremman reiän kapselin päähän. Liimasin vielä valkoista kuultopaperia kapselin aukkoon ja valmista tuli:

 








Lokakuun tuunauksen jälkeen valosarja on myös löytänyt paikkansa kodissamme. Se toimii wc:ssä peilin yläpuolella tunnelmavalona, esimerkiksi yöllisellä "asiointireissulla" riittää mainiosti tällainen valo:


Sitten niihin valaisinunelmiin. Keittiömme kaipaisi uutta valaisinta ruokailuryhmän yläpuolelle. Olen sellaisia aina välillä kaupoissa katsellut, mutta ostopäätöstä ei ole vielä syntynyt. Taloon.comista löytyi useampikin varteenotettava vaihtoehto, nyt taisi tulla ongelmaksi valinnan vaikeus. Linkitän tähän kolme erityylistä suosikkiani, minkä sinä valitsisit keittiöösi? Kirjoita kommenttisi tuonne alas, kiitos!

1. Riippuvalaisin Stavanger
2. Riippuvalaisin Plankan
3. Riippuvalaisin Almera

Tuo Plankan olisi aika monikäyttöinen, koska siinä on ne tuikkukupit mukana. Niitä tuunailemalla muuttuisi valaisimen ilme ;)

Lopuksi haastan monitaituri Mellun (Mellun Hollywool -blogi) kertomaan omista lempivalaisimistaan ja osallistumaan tähän valaisinhaasteeseen, ole hyvä Mellu!

Iloa ja ennen kaikkea valoa päiviisi!

-Sirpa



14 kommenttia:

  1. Nuo sinun valaisimesi ovat kyllä niin ihanat ja todella kekseliäät. Täytyy muistaa käydä äänestämässä. Vaikea on sanoa ykskaks mitkä noista valaisimista sopisi sinulle, mutta minun makuuni oli Almera. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Laitoinkin tuohon vähän erityylisiä vaihtoehtoja ja tuolla verkkokaupassa oli paljon lisää hyviä ehdokkaita. Almerasta minäkin tykkään, mutta se on ehkä vähän liian moderni meidän nykyiseen keittiöön. Ehkä sitten joskus keittiöremontin jälkeen ;)

      Poista
  2. Hyvälaatuiset patterit kun on, niin ajastamalla kestävät hyvinkin :)
    Valaisimista ottaisin itse tuon Almeran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin kestää nuo patterivalot. Meillä esimerkiksi palaa yötä päivää eteisessä tuo pitsiliinakello. Ei siihen usein joudu pattereita vaihtamaan!

      Poista
  3. Voi Sirpa kiitos! Mikä ihana yllätys tuli postista tänään :) Helisikin niin ihanasti. Todella kaunis :)Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan Liisa! Hyvä, että tuli ehjänä perille :)

      Poista
    2. Mieheni kun näki kortin, totesi, että on ehkä kaunein kortti, mitä hän on koskaan nähnyt :)

      Poista
    3. Voi kiitos! :) tykkään kyllä niistä itsekin kovasti, ei vaan taaskaan jäänyt itselle edes mallikappaletta. Onneksi blogissa on kuvia ;)

      Poista
  4. Kiva toi tuunattu valosarja. Lampuista ottaisin Almeran. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina! Almera näyttää olevan aika suosittu :)

      Poista
  5. Tuo valosarja on nätti ja ihanan tunnelmallinen, sopii hyvin sinne vessaan! :) Lampuista ottaisin Plankanin pähkinänvärisellä levyllä. Hauska idea nuo tuikkukipot! :)

    -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Valosarja tosiaan on kuin tehty meidän vessaan :)

      Poista
  6. ihania, paljon saanut sinulta ideoita ,kiitos <3

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!