lauantai 26. syyskuuta 2015

Vaahteraruusuja

Syksyn väreissä hehkuva vaahtera vangitsee katseeni. Hyvä, että olen tiellä pysynyt, kun viime päivinä olen varsinkin aamuisin työmatkoilla noita ruskavärejä ihaillut. Pitäisi ehkä keskittyä ajamiseen ja hirvien/peurojen bongailuun mieluummin...


Lähdin aamusella viemään sanomalehtiä keräysastiaan. Palasin mukanani kassillinen lehtiä, nimittäin niitä vaahteranlehtiä. Näin jo silmissäni kimpullisen vaahteranlehtiruusuja, mutta ruusujen teko-ohje ei heti palautunut mieleen. Hetken lehtiä pyöriteltyäni muistin, miten olen joskus vaahteraruusun oppinut tekemään. Ohjeita löytyy varmasti ainakin Pinterestistä, mutta tässä kuvina minun versioni:


Aluksi pyöritellään ruusun keskusta yhdestä lehdestä.


Sitten taitellaan ruusun terälehtiä. 


Terälehtiä lisätään ruusun keskustan ympärille.


Kun terälehtiä on tarpeeksi monta kerrosta, ruusu sidotaan ohuella rautalangalla. Ruusuista voi sitoa kimpun ja laittaa reunoille vielä vihreitä lehtiä. 


Nämä ruusut ovat kauniita vielä kuivuttuaankin. Värit säilyvät paremmin, jos ruusuihin suihkuttaa vähän spraylakkaa. Lakka antaa myös kiiltoa.


Vaikka rakastankin noita hehkuvia syysvärejä, löytyy syksyisestä luonnosta maanläheisempiäkin sävyjä. Tein vielä yhden kranssin (näitä kun ei ole koskaan liikaa) ruskistuneista sanajaloista ja villanukkajäkkärän (on siinäkin kasvilla nimi!) kukinnoista.

Tämä on blogini 100. postaus eli aika monta väkerrystä olen tänne jo ehtinyt julkaista. Turha oli siis alkutaipaleen pelkoni siitä, ettei minulla ole mitään julkaistavaksi kelpaavaa... ;)

-Sirpa

2 kommenttia:

 1. Kiitos Sirpa tuosta ohjeesta. Meillä ei ole vaahteroita, mutta muistelen, että työpaikkani pihassa sellainen on, joten pitääkin ensi viikolla katsastaa, löytyisikö sieltä mitään. Kaunis tuo sinun kranssisikin. Sinä olet myös niin luova ja ihania askarteluja saat aikaiseksi, joten aivan turha huoli on ollut, ettei olisi mitään postattavaa. Iloa sunnuntaihisi ja käyhän ottamassa osaa arvontaan. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Vaahteraruska ei täällä etelässä ole vielä parhaimmillaan, piti oikein etsiä, että löysi punasävyisiä lehtiä tästä kotikulmilta.
   Kyllä tuota julkaistavaa juttua tuntuu riittävän, tämä väkertely kun on sellainen koukuttava juttu, ettei loppua näy ;)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!