perjantai 20. helmikuuta 2015

Onnittelukortteja

Alkuvuodesta on syntynyt muutama synttärikortti. Liikunnallinen kummipoikamme täytti 17 vuotta ja niinpä värittelin korttiin lenkkarit:




Pöllöt viehättävät minua edelleen, joten ystävättären syntymäpäiväkortista tuli tällainen avattava malli:











Sitten vielä astetta haastavampi kortti. Halusin kokeilla taiteltua "laatikkokorttia", sellaista, joka mahtuu taitettuna kirjekuoreen, mutta avautuu rasiaksi. Eräänlainen pop up -kortti siis. Malleja löytyi netistä ja itse asiassa kortti olikin helpompi tehdä kuin olin kuvitellut.
Laitan tähän näitä työohjekuvia, jos vaikka innostut asiasta ;)



Rasia leikataan ja taitellaan tukevasta korttikartongista kuvan mittojen mukaan. Kuvassa katkoviiva tarkoittaa taitosta. Rasian takaseinää ei taiteta.



Rasia kannattaa koota kaksipuoleisella teipillä/vahvalla liimalla, jotta se varmasti pysyy koossa. Rasian sisälle liimataan 2-4 väliseinää, joihin sitten kiinnitetään koristeet.



Väliseiniä kiinnitettäessä kannattaa kortti taittaa välillä littanaksi, jotta saa väliseinät asettumaan paikoilleen.



Sitten vaan askartelemaan korttiin tulevia koristeita. Koristeiden taakse liimataan varret tukevasta pahvista.



Koristeet liimataan varrestaan laatikon väliseiniin. Tässäkin vaiheessa kannattaa kortti taittaa välillä kiinni, jotta näkee, miten koristeet asettuvat suljetun kortin väliin.



Myös rasian takaseinään voi liimata koristeita. Tässä kortissa onnittelut on kirjotettu ääriviivatarroilla rasian etuseinään. Jotta rasia olisi tukevampi, liimasin sen jokaiseen seinään vielä palat kuviopaperia.



Kortti sujahti kuoreen postin kuljetettavaksi. Kuori piti tosin askarrella itse, koska kortti oli vähän liian iso standardikuoreen.

Tällaisen kortin voisi tehdä vaikka äitienpäiväksi täyttämällä rasian erilaisilla kukkasilla. Pääsiäisenä rasiasta ponnahtaisi tipuja, munia ja pupuja. Vauvaonnittelukortti puolestaan sisältäisi nallen, tutin, tossut yms. Eli hyvä peruskortti muuntuu moneksi. Vain mielikuvitus on rajana!

Askarteluiloa!

-Sirpa

4 kommenttia:

  1. Oli meillä aamulla ihmettelemistä, kiitos pojun kortista! t. Outi
    J.K. paitsi kun kyse on sinusta, emme kohta enää ihmettele mitään...

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi miten ihania kortteja ja miten taitavasti tehty :) Itseltä ei kyllä noin upeita syntyisi. terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä "kortteilu" on kyllä minulle mieluisaa ja se taitaa näkyä lopputuloksissa ;) sinulta kyllä syntyisi kortitkin, sellainen monitaituri olet!

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!