torstai 1. toukokuuta 2014

Rannekoruja helposti ja nopeasti!

Olen korvakorujen suuri ystävä, mutta tykkään myös erilaisista rannekoruista. Niitä (kuten korviksiakin) pitää olla PALJON erilaisia, jotta voi sitten fiiliksen ja vaatetuksen mukaan napata jotakin käteensä aamuisin...

Muistivaijeria (memory wire) käyttäen rannekoruja syntyy helposti ja nopeasti. Muistivaijeri on vahvaa teräslankaa, joka pysyy muodossaan. Sitä on myynnissä eri kokoisena ja värisenä, myös lasten kokoa sekä sormuskokoa!

Rannekorua varten tarvitset vain vaijeria, helmiä (puu/lasi/muovi/metalli) sekä kahdet pihdit. Toisilla leikataan vaijeri sopivaan pituuteen ja toisilla väännetään korun päihin lenkit.





Aloita vääntämällä vaijerin toiseen päähän lenkki. Se estää helmiä putoamasta. Muistivaijeri on todella kovaa ja vaatii kunnon pihdit sekä katkaisemiseen että vääntämiseen.



Pujottele helmiä niin monta kierrosta kuin haluat. Tee lopuksi myös rannekorun toiseen päähän lenkki ja koru on valmis. Se pysyy ranteessa ilman lukkoa.


Korun päissä oleviin lenkkeihin voi myös ripustaa irrallisen helmen tai pienen riipuksen kuten olen tähän pinkinsävyiseen koruun tehnyt.


Lasihelmistä valmistettu koru on painavampi kuin puu/muovihelmistä tehty. Tämä seikka kannattaa huomioida korua suunnitellessaan.



Ehkä ei kuitenkaan ihan kaikkia näitä yhtä aikaa ranteeseen, vaikka aika herkullisen ihania ovatkin ;)

-Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!