keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kerrostarjotin vanhoista lautasista

Varaston nurkkaan on talven aika kertynyt pino lautasia = "kirppisaarteita". Kesän mosaiikkikurssi lähestyy ja sinne tarvitaan materiaalia, mutta voisi sitä jonkun lautasen jättää ehjäksikin...itse tehty kerrostarjotin olisi kiva piristys kesäkattaukseen.


Tarvikkeet ovat varsin yksinkertaiset ja edulliset. Eli kauniita lautasia (tässä kolmea eri kokoa), kierretanko (tällainen oli varastossa pyörinyt jo vuosia, mihin tarkoitukseen lie aikoinaan hankittu?), muttereita & prikkoja, liimaa. Ja reikien poraamiseen tietysti porakone.


Poraaminen olikin varsin haastava juttu, koska lautaset olivat todella kovaa materiaalia. Lasituspinta piti ensin saada rikki kaakeliterää käyttäen. Sen jälkeen porattiin varovasti vuorotellen lautasen molemmilta puolilta. Onneksi kätevällä emännällä oli apunaan kätevä isäntä ;)


Koska haluan aina kierrättää mahdollisimman tehokkaasti, olivat mutterit ja prikat myös käytettyjä (löytyivät varaston miljoonalaatikosta). En saanut niistä putsaamalla tarpeeksi siistejä, joten tartuin spraymaalipurkkiin ja suihkautin ne valkoisiksi.


Sitten vaan lautaset paikoilleen ja prikka & mutteri lautasen ylä- ja alapuolelle.


Alimman (ja suurimman) lautasen alle liimasin väärin päin pienemmän lautasen tarjottimen jalaksi. Jalan sisään piiloutuu alimmainen mutteri.


Vielä puuttui nuppi kierretangon päästä. Se olikin tämän projektin ainoa osto-osa. Rautakaupasta hankittu vedin sai sekin valkoista spraymaalia pintaansa. Vetimessä olevaa reikää suurennettiin poraamalla ja vedin kiinnitettiin tankoon kaksikomponenttiliimalla. Pitäisi siis kestää nostamista, tarjotin on nimittäin aika painava.

Metallilautasista tulisi myös kiva tarjotin. Ja nuo ruusut sopisivat romanttisempaan tyyliin. Ruusutarjotin saisi tyyliin sopivan nupin sokeriastian kannesta =D

-Sirpa

5 kommenttia:

 1. Mulle kelpaisi ruusutarjotin ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, mullekin saa tehdä tarjottimen! :D

  T:Tiia

  VastaaPoista
 3. Wau, upea.Teen heti tuollaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varaudu Mellu siihen, että muutama poranterä voi tylstyä...vanhat posliinilautaset on tiukkaa tavaraa :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!