sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pajukranssi

Aurinkoinen kevätkeli houkutteli flunssasta toipuvaa kävelylle. Mukaan otin kassin ja oksasakset. Tässä saalis ja materiaalit pajukranssia varten:Ensimmäinen homma oli pätkiä pajunoksat sopivan pituisiksi ja sitoa niistä pieniä nippuja sidontalangalla. Ja näitä nippuja tarvitaan PALJON!


Nuorista ja notkeista ;) pajunoksista tein kranssipohjan kieputtamalla niitä ympyräksi, sidontalanka oli tässäkin apuna.


Sitten vaan sitomaan nippuja limittäin kranssipohjaan, vuorotellen ylä-ja alareunaan sekä keskelle. Nippuja asetellessaan voi säädellä, miten muhkea kranssista lopulta tulee. Eikä haittaa, jos kranssipohja vähän jostakin välistä pilkottaa. Kannattaa sitoa niput mahdollisimman kireälle, koska kuivuessaan puu kutistuu.


Valmis kranssi tarvitsee vielä ripustuslenkin. Sen voi tehdä sidontalangasta kranssin takapuolelle (jos haluaa sen piiloon) tai kiepauttaa narua/nauhaa etupuolen kautta, jolloin ripustuslenkki jää näkyviin. Tähän pajukranssiin sopi hyvin ihan tavallinen juuttinaru.
Valmis kranssi on kaunis sisä- tai ulko-ovessa!

-Sirpa

3 kommenttia:

 1. Oletpa löytänyt kauniita pajunkissoja! Upea kranssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näiden "kissojen" eteen piti tehdä vähän töitä, kasvoivat niin vaikeakulkuisessa paikassa. Siksi ne olikin saaneet kasvaa rauhassa ;)

   Poista
 2. Ihanan muhkeita kissoja! Harmaa kranssi on upea punaruskeassa ovessa. Hyvä Sirpa!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!