perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäistervehdyksiä

Päätin ilahduttaa muutamaa ystävää "etävirpomalla". Idea syntyi niin viime tingassa, että sain väkerrykset postiin vasta palmusunnuntain jälkeen. No, ehtivät sentään pääsiäiseksi... ;)

Malli tarkkoine ohjeineen löytyy Taika -lehdestä 3/2014 (tuikkukortti). Kortin sisälle taitellaan rasia, jossa voi lähettää vaikka tuikkukynttilöitä, nameja, siemenpusseja tai millä nyt haluaakin kortin saajaa ilahduttaa.


Tarvikkeet: Kartonkia, sakset, kaksipuolista teippiä, liimaa, viivotin, sukkapuikko, kuviopapereita, tarroja, helmiä, huopaa tms. koristelutarvikkeita.


Tässä muutama työvaihekuva:
 
 Tarvitaan kaksi kartonkisuikaletta (mitat kuvassa), pienemmästä tulee kortti ja isommasta rasia.
Rasiakappaleeseen tehdään nuuttaukset eli taitosurat. Mittaa pitkille sivuille merkit seuraaviin kohtiin: 11,5 cm, 13,5 cm, 25 cm ja 27 cm. Tee taitosura viivotinta ja esim. sukkapuikkoa käyttäen.
Lyhyille sivuille merkit taitosuria varten tulevat kohtiin 2 cm ja 9,5 cm. Taita nuuttauskohtiin terävät taitokset.


Tee vielä aukileikkaukset  kuvassa mustalla viivalla merkittyihin kohtiin. 
Leikkaa rasiakappaleen päästä palat pois kuvan  mukaisesti.

Kiinnitä kaksipuolista teippiä kuvassa näkyviin kohtiin.Kokoa rasia aloittamalla pikkuläpistä. Kiinnitä sitten pitkät sivut.Mittaa korttikappaleen pitkille sivuille merkit kohtiin 13 cm ja 15,5 cm. Nuuttaa taitosurat ja tee terävät taitokset. Liimaa tai teippaa rasia korttiin kiinni.


  Koristele kortin sekä rasian kannet haluamallasi tavalla.


Sujauta yllätykset rasiaan ja lähetä ystävälle! Tämä korttimalli soveltuu myös esim. äitienpäiväkortiksi. Äidille voisi lähettää vaikka kesäkukkien siemenpussin...

Mukavaa pääsiäistä!

-Sirpa

1 kommentti:

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!