maanantai 14. maaliskuuta 2016

Vanhojen kirjojen tuunausta

Viikonlopun vietin tuunaamalla vanhoja kirjoja. Kurssin nimi oli osuvasti "Kirjan uusi elämä". Vastaavalla kurssilla olin myös viime keväänä. Voit kurkata tästä.

Ensimmäinen työni oli kello. Minua viehättää tässä kirjassa kaunis, marmorikuvioitu kansi. Kellon koneisto on upotettu kirjan sivuihin leikattuun aukkoon samaan tapaan kuin tässä kirjakellossa. Katso tästä.


Kannen alalaitaan leimasin tekstin Carpe diem. Kunpa muistaisin aina tarttua hetkeen!


Sitten oli vuorossa neulakirja. Siitä maltoin jopa työn tohinassa ottaa muutaman työvaihekuvan ;)
Ensin piti valita ohut kirja ja poistaa siitä mattoveitsellä sivut. Sivujen tilalle leikkasin huovasta kaksi aukeamaa eli neljä sivua:


Kirjan selkämykseen pistelin reikiä noin sentin välein ja ompelin huopasivut kiinni kirjaan. Käyttämäni huopa oli hieman liian paksua, joten ompelu oli vähän hankalaa. Neulakirjan sivuina voi käyttää vaikka fleesepeiton tai flanellipaidan palasia, jos haluaa olla oikein kierrätyshenkinen:


Sitten vaan neulat paikoilleen (ei tarvitse enää etsiskellä niitä ompelurasian pohjalta). Kirjan selkämyksen tikit peitin nauhalla, johon oli painettu mittanauha:


Tylsät ruskeat kannet koristelin kuviopaperilla ja irtokirjaimilla. Ompelin sydännapit etu- ja takakanteen ja niin kirja pysyy kiinni kuminauhan avulla:


Viime keväänä aloittelin kirjasta laukkua, mutta se jäi kesken. Nyt se valmistui, mutta on enemmänkin sisustuselementti kuin käyttötavara. Seuraavan kirjalaukun osaankin sitten tehdä paremmin:Yksi työ jäi kesken, koska sitä piti liimailla osissa ja liiman piti välillä kuivua kunnolla. Tästä tulee ehkä penaali tai sitten jokin muu pussukka. Sisus siis vielä puuttuu:
Viikonloppuna en ehtinyt paljoa nauttia auringonpaisteesta, mutta kyllä tuo kurssi oli sisällä istumisen arvoinen!

-Sirpa

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Kurssilla tuli myös paljon ideoita, joita en ehtinyt toteuttaa, joten kirjatuunailu varmasti jatkuu jossakin vaiheessa ;)

   Poista
 2. Kyllä olet taas tehnyt ihania juttuja <3

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavia teoksia. Kyllä kirjasta on moneksi. Ja upeita nuo sinun hopeakorusi, mitä olet tehnyt. Mahtavia kursseja teillä on tarjolla. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Olen kyllä niin iloinen paikallisesta kurssitarjonnasta :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!