keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kukkaruukun tuunausta ja syysistutuksia


Kesä kääntyy vääjäämättä kohti syksyä. Puutarhamyymälään oli saapunut herkullisia aineksia syysistutuksiin. Tällä kertaa ostin vain muutaman minisyklaamin, koska niitä en kerta kaikkiaan voi vastustaa!


Tonttiamme rajaavan unkarinsyreenin juurella kasvaa pieniä puunalkuja: kuusia, tammia, vaahtera ja löytyi sieltä yksi katajakin. Päätin siirtää pikkupuut ruukkuihin, joita voi sitten sijoitella ympäri tonttia tai vaikkapa terassille. Ainekset syysistutuksiin löytyivät siis omalta tontilta, ruukut vain puuttuivat... Tai onhan minulla ruukkuja varaston hyllyllä, ne vain kaipasivat vähän tuunausta :)



Maalasin ruukut ensin valkoisella spraymaalilla, sitten käytin sabloonana saniaisen lehtiä (kiinnitin ne sprayliimalla ruukun pintaan maalaamisen ajaksi) ja suihkautin pintaan pinkkiä/hopeista maalia.




Sitten vaan pikkupuut purkkiin ja juurelle sammalta, käpyjä, oksia, kiviä, betonisydämiä...





Minulla kukkii terassilla myös tällainen ihanuus...yhden kukan kerrallaan...päivänsini <3

Mukavaa syyskuun ja syksyn alkua!

-Sirpa

 

2 kommenttia:

  1. Kauniita asetelmia. Tuo pinkki syklaami on myös minulla. Se on niin herkku. Kivat ruukut sait aikaan saniaisia käyttämällä. Mukavaa syyskuun alkua tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Kovin syksyiseltä on tänään jo tuntunut, kun sataa kaatamalla eikä puutarhatöihin ole mitään asiaa. Pitää kai kaivella villasukkia ja kynttilöitä esille ;)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!