keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Lasipurkeista lyhdyiksi -valoa pimeneviin iltoihin

Lasipurkkeja oli taas kertynyt aikamoinen laatikollinen ja suurin osa niistä päätyi lasinkeräykseen. Muutaman isosuisen purkin kuitenkin säästin ajatuksena tehdä niistä lyhtyjä terassille. Nythän on jo pimeää iltaisin...


Tämä suolakurkkupurkki sai kylkeensä rautalangasta väännettyjä kiekuroita sekä muutaman helmen puretusta kaulakorusta. Purkin pohjalle laitoin sisustuskiviä (tavallinen hiekka ajaa saman asian).

  
Rautalankana on tässä käytetty hehkutettua lankaa. Se on tummaa ja sotkee sormet, kun sitä käsittelee. Se myös ruostuu ulkona ajan kanssa.



 Toisen purkin pohjan alle punoin "hämähäkinseittiä"


Kun pohja oli valmis, nostin 8 rautalankaa pystyyn ja pujottelin niihin helmiä (nekin kierrätettyjä). Lankojen päihin väänsin silmukat pyöröpihdeillä ja katkaisin ylimääräiset langat.


Pujotin rautalangan silmukoista ja kiristin sen purkin kaulaan. Vielä ripustuslenkki ja valmista tuli :)

Tämän vuoden omenasato on ilmeisesti keskimääräistä huonompi niin koti- kuin ammattipuutarhureilla. Minun omenasatoni mahtuu yhteen kuvaan:


Tässä on Vuokko, kesäinen herkkulajike (maku muistuttaa valkeakuulasta). Pihaltamme kaadettiin viime syksynä kaksi suurta kuusta ja keväällä istutin tilalle kaksi kääpiöomenapuuta. Toinen on tämä Vuokko ja toinen ns. perheomenapuu, jossa on kolmea eri lajiketta. Toivottavasti seuraavat vuodet ovat vähän satoisampia!

-Sirpa

4 kommenttia:

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!