sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Äitienpäiväkortti

Viikon kuluttua vietetään äitienpäivää. Koska korttien askarteleminen on minulle mieluisaa puuhaa, saa oma äitini tietysti itse tehdyn kortin. Idean äitienpäiväkortin malliin sain työkaverille tekemästäni synttärikortista eli tästä:

Syntymäpäiväkortti

Tällainen kortti syntyy kahdesta samankokoisesta kartonkipalasta, joihin tehdään aukileikkaukset ja taitokset. Sitten nämä kaksi palaa vaan pujotellaan yhteen ja kortti pysyy kasassa ilman liimaa. Kortti tietysti koristellaan aiheen mukaan runsaammin tai hillitymmin ;)


Kortin mallikaavat olen joskus tulostanut netistä ja niissä mitat ovat tuumina. Piirroksesta selviää idea ja kortin kokoahan voi muunnella. Näillä mitoilla valmis kortti on kokoontaitettuna (eli kirjekuoreen litistettynä noin 10cm x 14cm).

Sitten äitienpäiväkortin kimppuun. Aloitetaan koristeista eli ruusuista. Ne syntyivät tällä kertaa näin:


Leikkasin kuvioleikkurilla kukkia erivärisistä papereista. Kukkia tarvitaan 5/ruusu.


Ensin muotoillaan kukat esim. coctailtikun avulla eli jokainen terälehti taivutetaan reunoistaan hieman ylöspäin. Sitten otetaan ensimmäinen kukka ja liimataan se "suppuun". Liimana käytin Erikeeper tyyppistä liimaa. Tämä vaihe vaatii vähän sorminäppäryyttä ja terälehtiä on pidettävä jonkin aikaa paikoillaan, jotta liima tarttuu. Jos teet hieman isompikokoisia kukkasia, suosittelen kuumaliiman käyttöä. Tuo kukan keskustasuppu liimataan seuraan kukan keskelle ja taas nostellaan ja liimaillaan terälehtiä supuksi. Tässä vaiheessa älä laita liimaa enää koko terälehdelle vaan vain supun juureen (kuvassa coctailtikku näyttää paikan).

Kolme kukkaa liimataan päällekkäin supuksi ja kaksi alinta kukkaa liimataan supun alle, mutta jätetään avoinaiseksi (kuvassa oikealla oleva kukka). Liiman annetaan kuivua ja sen jälkeen ruusua voi halutessaan muotoilla kääntämällä terätehtiä esim. coctailtikun avulla.


Taittokortti

Äidin korttiin valitsin hillityn vaalean & hopealehtikuvioisen kartongin. Liimasin ruusut ja onnentoivotuksen paikoilleen. Nuo ruusut olivat hieman työläitä, mutta siinä ne syntyivät eilen illalla televisiota katsellessa ;)


Näiden ihanien valkovuokkojen kera onnentoivotukset meille kaikille äideille jo etukäteen <3

-Sirpa

8 kommenttia:

  1. Ihanan upeat kortit!!!! Mukavaa, kun laitoit taas ohjeen. Mahtavaa toukokuuta, ystävä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritän aina laittaa myös noita ohjeita, niin itselleni muistiin kuin myös muille jakoon :)

      Poista
  2. Voin kuvitella äitisi ihastuksen, kun tuon saa! sanoo Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy miettiä, millaisessa kuoressa sen postittaa, ettei tule "kurtturuusuja" ;)

      Poista
  3. No voi että miten ihana äitienpäiväkortti! Olet sinä melkoinen korttimestari :) Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  4. Ihania nuo kukat - pitää kyllä pitää mielessä - kiitos sulle!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!