tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kirjan uusi elämä

Viikonloppuna osallistuin "kirjan uusi elämä" -kurssille. Kahden päivän aherruksen tuloksena kurssilaisten taitavista käsistä syntyi muun muassa kelloja, sisustuskirjaimia, rasioita ja laukkuja. Itse keskityin tällä kertaa pääasiassa rasioiden tekemiseen. Eli ideana on se, että kirja näyttää edelleen päällepäin kirjalta, mutta sisällä onkin rasia esimerkiksi korujen säilytystä varten. Kirjoja olin haalinut kierrätyskeskuksesta ja kirppareilta lähinnä kauniiden kansien perusteella. Aikaisemmin olin tehnyt kirjasta kellon. Sitä voit käydä kurkkaamassa täällä.

Olin niin työn touhussa koko viikonlopun, että työvaihekuvien ottaminen unohtui ;) Rasioiden tekeminen aloitetaan kuitenkin aina liimaamalla kirjan sivut yhteen sivelemällä vedellä laimennettua liimaa (esim. Erikeeperiä) kirjan kaikille kolmelle laidalle. Kirjan annetaan kuivua hetken painon alla ja liimaus toistetaan 2-3 kertaa. Sitten kirja laitetaan kunnon painon alle tai puristimien väliin ja annetaan olla siellä yön yli. Ai niin, kirjan kannet kannattaa suojata muovilla ennen liimaamista, jotteivät kannet liimaannu sivuihin kiinni.

Sitten vaan viilletään kirjaan halutun suuruinen aukko esimerkiksi mattoveitsellä (metalli)viivainta apuna käyttäen. Kurssilla käytimme myös järeämpiä apuvälineitä, kuten pisto- ja vannesahaa. Tässäpä tekemiäni kirjarasioita:
Tuossa vasemmanpuoleisessa kirjassa on varsin raikkaat värit sekä kannessa että kannen sisäpuolella. Oikeanpuoleista kirjaa koristelin vielä lisää washiteipillä, rasian reunojen mahdolliset epätasaisuudet saa sillä kätevästi peittoon:
korurasia


Tämän rasian kannen sisäpuolelle liimasin peilin (vanhasta puuterirasiasta irrotettu) sekä rasiaan puisen lokerikon, jotta korut pysyvät paremmin järjestyksessä.


Kokeilin kurssilla myös kirjakassin valmistamista, mutta en ollut lopputulokseen tyytyväinen. Seuraava versio päätyy sitten jo ehkä julkiseen esittelyyn :)
Välityönä syntyi paperirullilla päällystetty purkki:
Rullasin kirjan sivuja sukkapuikon ympärille. Purkin kyljessä lukee tekstit HOPE ja LOVE, ne erottuvat vähän huonosti kuvassa.


Sitten ihan toiseen asiaan. Sain haasteen Liisalta "Liisan kotona" -blogista. Liisa on monitaituri, joka mm. tuunaa, sisustaa, kirppistelee ja askartelee - ja tekee kaiken todella tyylillä, käy toteamassa itse: http://arjaliisas.blogspot.fi/
Tässä haasteessa ilahdutetaan bloggaajakaveria. 

Haasteen säännöt ovat seuraavat:
 • Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat (päätät itse määrän).
 • Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivammalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös kommenttien tai sähköpostin välityksellä! 
 •  Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia.
Eli haastan mukaan Mellun http://mellunhollywool.blogspot.fi/ ja Jennin http://jenninmurusia.blogspot.fi/

Toivottavasti nämä ihanaiset käsityötaiturit ottavat haasteen vastaan!
Bongasin muuten lenkillä kevään ensimmäiset sinivuokot. Toivottavasti sääennuste on väärässä ja takatalvi jää tulematta...


-Sirpa

4 kommenttia:

 1. Kiva blogi, jään seuraamaan ja innostumaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marza! Tervetuloa innostumaan ja inspiroitumaan =D

   Poista
 2. Oi Sirpa, en yhtään ihmettele, että olit niin innostunut tuosta kurssista. Aivan upeita teoksia. tuohan olisi kiva antaa jollekin lahjaksi vaikka juuri korulaatikoksi peilin kera. Ja kiitos hyvistä ohjeista. Tätä on pakko kokeilla jossain vaiheessa ja pistää korvan taakse. Minulla on tällä hetkellä niin monta projektia suunnitteilla, että ei tahdo tunnut piisata. Mutta eiköhän sitä aikaa jossakin vaiheessa tule. Kiitos kun otit haasteen vastaan. Tänään lähti pieni paketti sinulle postiin pienen "jatkohaasteen" kera, koska olet niin kekseliäs ja taitava :) terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kauniit kirjat on kyllä niin houkuttavia ja koukuttavia. Näin muuten jossakin kuvan, että kaukosäädin oli piilotettu tuollaiseen kirjarasiaan, joka oli sitten "sisustuselementtinä" olohuoneen pöydällä. Eli rasioilla on monia käyttömahdollisuuksia :)
   Ja nyt alkoi jännittämään, että mitähän se posti tuo tullessaan, kiitos!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!