perjantai 4. heinäkuuta 2014

Hylly kirppislöydöille

Ihan ensiksi mainostan työkaverini Jennin Murusia-blogia, jossa on sadannen postauksen kunniaksi yllätysarvonta. Käy kurkkaamassa taitavan ompelijan herkullisia luomuksia :)

Tämän postaukseni väkerrys syntyi yks kaks yllättäen eilen illalla. Ulkovarastoon on kertynyt kaikenlaista ja siellä pitäisi siivota kunnolla eikä vaan siirrellä tavaroita paikasta toiseen. Melkein kompastuin leikkimökistä tuotuun vanhaan maustehyllyyn ja silloin syntyi idea....


Suihkautin hyllyn mattavalkoisella spraymaalilla. Maalin kuivuessa tajusin, että eipä tullut otettua kuvaa hyllystä alkuperäisessä asussaan, mutta sellainen mäntyinen (puunvärinen) se oli!


Maalin kuivuessa kaivoin esille servettilakan ja lautasliinoja. Niistä löytyi ruusukuvioita, jotka sopivat tähän teemaan. Lautasliinasta käytetään vain päällimmäinen kerros, lakkaa sivellään varovasti kuvion alle ja päälle. Märkä lautasliinakuvio menee herkästi ryppyyn tai hajoaa, varsinkin, jos lautasliina on erittäin ohut. Tällä tekniikalla olen aikaisemmin koristellut kukkaruukkuja ja servettilakkapullo on ollut kaapissa avattuna useamman vuoden ajan. Hyvin aine kuitenkin toimi edelleen.


Liimailin ruusukuvioita sinne tänne. Servettilakka kuivuu nopeasti ja niin pääsin vielä samana iltana viimeistelemään hyllyn...


Tein narusta "esteet", jotta aarteeni eivät pääse tippumaan hyllystä. Narujen päät on solmittu ensin ohuella rautalangalla ja päälle on kiepautettu rusetit. Rusetteihin olen käyttänyt puseroiden päänteissä olevia nauhoja, jotka estävät niiden liukumisen henkarilta. Itse leikkaan nuo nauhat aina heti pois ja käytän niitä mm. korttiaskarteluissa :)



Hyllyn käyttötarkoitus on siis tämä: olen keräillyt kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksesta paitsi kauniita kahvikuppeja, niin myös sokerikkoja ja kermakkoja. Ne koristavat nyt kesäterassia -ihana, mutta niin sievä, turhake ;)









Viikonlopuksi on luvassa hyviä kelejä -puuhailua ulkona siis tiedossa!

-Sirpa

4 kommenttia:

  1. Hei :)
    käsityöblogeista löysin sinun blogisi ja katselin vanhempia postauksia ja oitis liityin lukijaksi..
    Ihana hylly..minä rakastan ruusuja ja romanttisia juttuja..itsekkin olen tehnyt noita decubae juttuja paljon..teen käsitöitä, ideoin itse ja parasta on se et mitä edullisemmin sen parempi..käsillätekeminen on aivan ihanaa..ja vielä kun voi ihailla niitä valmiita itse tehtyjä juttuja. Mie kirjoittelen "kotikirppunen" blogia..jos haluat käydä kurkkimassa..tosin nyt siellä on ollut hiljaista koska verhoilen kolme tuolia ja aina puuttuu jokin materiaali kun vauhtiin pääsee..
    Seuraavana listalla minulla onkin kuormalavoista tehdä sängynpääty...
    Oikein mukavaa sunnuntaita..ja ihanaa kun vihdoin saa nauttia auringosta ja lämmöstä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukavaa, että löysit blogini. Tykkään tosiaan tuunata, kierrättää ja keksiä esineille uusia käyttötarkoituksia. Toisen roska on toisen aarre - on mottoni ;) kävinkin jo lukemassa blogiasi ja liityin lukijaksi. Tänään on ollut mainio matonpesuilma, toivottavasti kelit jatkuu kesäisinä!

      Poista
  2. Voi miten söpö hyllystä tuli - ihanuus<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä se aika söpö on, vaikka tyylini ei oikeastaan ole noin ruusuinen ;)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!