tiistai 10. kesäkuuta 2014

Mosaiikkia, mosaiikkia...

Tämäkin kesäloma alkoi "perinteisesti" (jo kolmas kerta) mosaiikkikurssilla. Neljä päivää vierähtää kuin siivillä, kun saa uppoutua mosaiikin maailmaan. Ja mikä parasta, päivän päätteeksi saa jättää kaikki tarvikkeensa ja työvälineensä työpisteelleen ja lähteä kotiin miettimään, mitä seuraavana päivänä tekisi...


 


Ensimmäisen päivän aamuna autoon on pakattava kaikenlaista tarpeellista!











Tämän kesän ensimmäinen työ oli linnunpönttö. Tilasin pöntön Mosaiikkimyymälästä http://www.mosaiikkimyymala.com/
ja käsittelin sen venelakalla, koska haluan pöntön kestävän ulkona. Se on ihana puutarhakoriste, mutta samalla myös ihan oikea linnunpönttö ;)













Palat liimasin kiinni värittömällä silikonilla. Kaikenlaisia virityksiä täytyy keksiä, jotta palat pysyvät paikoillaan kuivumisen ajan.


Kun palat on liimattu, annetaan työn kuivua rauhassa ja vasta sitten ryhdytään saumaamaan. Saumauslaastin väri kannattaa miettiä huolella, sillä väärin valittu sauman väri voi pilata työn.Tässä työssä käytin marmorinvalkoista saumauslaastia.


Kyllähän tästä aika soma mökki tuli. Minkähänlainen pyryharakka tänne muuttaa?


Sitten vielä vilkaisu toiseen mosaiikkityöhöni. Sekin alkoi pohjustustyöllä eli lakan sutimisella. Pohjustaminen on erittäin tärkeää, jotta ulkona oleva työ kestää sään vaihteluja.


Tämän koristeompun ostin viime kesänä alemyynneistä. Mielessä oli jo silloin sen päällystäminen mosaiikilla.


Ompun päällystämiseen käytin Soft-Glass paloja, joissa on valmiiksi pyöreät reunat & kulmat ja aivan herkulliset värit! Tämä työ jäi toisen päivän päätteeksi vielä kesken, joten lisää mosaiikkikuulumisia on luvassa -ihan takuuvarmasti.

-Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!