torstai 20. maaliskuuta 2014

Kirja muuttui kelloksi!

Olin kovin pettynyt, kun alkuvuodesta kovasti odottamani kellonteko -kurssi peruuntui osallistujien vähyyden vuoksi. Taas oli ryhdyttävä omatoimiseen puuhailuun. Kierrätyskeskuksesta löytyi huimaan 0,20 €:n hintaan kirja, joka soveltui hyvin tuunattavaksi. Lisäksi tarvittiin kellokoneisto ja viisarit (nekin kirppislöytöjä), mattoveitsi, pala kuviopaperia, kaksipuoleista teippiä ja pätkä pitsinauhaa. Varsin edulliset tarvikkeet siis =D
Kirja oli varsin mielenkiintoinen DIY -vinkkipaketti......mutta päätin kuitenkin jatkaa sen tuunaamista keittiön kelloksi. Kirjan kanteen leikkasin mattoveitsellä kellokoneiston kokoisen aukon.

Jatkoin aukon leikkaamista myös kirjan sisäsivuille, aina välillä mitaten, mahtuisiko koneisto jo kirjan sisään. Kun aukko oli sopivan kokoinen, vahvistin sen reunat kuviopaperin palasella, jonka kiinnitin kaksipuoleisella teipillä.

Tältä se näytti takapuolelta. Alakuvassa koneisto jo paikoillaan.


Viimeistelin kirjakellon punaisella pitsinauhalla, jonka kiinnitin kapealla kaksipuoleisella teipillä. Rusetin avaamalla pääsee vaihtamaan patterin ja säätämään viisareita.


Valmis kello koristaa nyt nuoremman tyttären keittiötä. 
Onnea vielä 22 -vuotiaalle! <3

-Sirpa

6 kommenttia:

 1. Tää on kyllä tosi hieno! :)

  T:Tiia

  VastaaPoista
 2. Syötävän hieno! sanoo Outi

  VastaaPoista
 3. Onpa tosi hieno! Mahtava löytö tuo koneisto, jos siinä oli valmiina nuo hauskat viisaritkin. Näköjään vain mielikuvitus on rajana... eikä aina sekään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siinä oli tosiaan valmiina nuo haarukka- ja veitsiviisarit! Mulla on muutama vanha kirja ja uusi ostokoneisto vielä odottamassa seuraavaa inspiraatiota...

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!