lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kynttelikkö tuunautuu taas

Noin vosi sitten olen julkaissut postaukseen monitoimikyntteliköstä, joka tuunautuu vuodenajan/juhlapäivän mukaan (katso tästä.)

Oikein nauratti, kun olisin voinut laittaa tähän postaukseen lähes samanlaisen aloituksen eli kiirettä on piisannut :) No, jätetään se ja mennään itse asiaan eli tällä kertaa tein kynttelikön somistukset suodatinpaperikukista. Näitä kukkia ovat monet askarrelleet ja ohjeitakin löytyy. Tässä omani lyhyesti:


Suodatinpaperiin (tässä 2 päällekkäin) piirretään ympyröitä. Yksi neljästä on aavistuksen pienempi. Ympyrät leikataan kuviosaksilla irti, 4 isoa ja yksi pienempi ympyrä asetetaan  päällekkäin ja nidotaan keskeltä. Rutistellaan kerros kerrallaan ryttyyn ja lopuksi vähän suoristellaan ja muotoillaan.


Jos haluaa värjätä kukkia, se onnistuu vesivärillä. Vedellä laimennutulla vesivärillä käydään läpi kukan kaikkien kerrosten reunat, annetaan kuivua ja muotoillaan taas.


Kynttelikköön kiinnitin rautalankaan pujoteltuja helmiä (näitä oli jo valmiina) sekä paperikukan sinne tänne. Käytin kukkien kiinnittämiseen kaksipuoleista teippiä (sellaista, jonka saa helposti irti). 


Vaihdoin vielä kynttilät ja valmista tuli! Tätä ei voi viedä ulkoterassille, jossa kynttelikkö viettää kesää, koska paperikukat kostuvat siellä. Täytyy siis vielä kerran tuunata ennen kesää ;)

Seuraavan tuunauksen ainekset ovat tässä. Arvaatko???


 Ihanaa viikonloppua!
-Sirpa
 

5 kommenttia:

 1. Kaunis kynttelikkö ja ihanan keväinen tuunaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eilen ehti puutarhatöiden lisäksi myös tuunailla. Tänään satoi, joten tuunailit jatkui. :D

   Poista
 2. Ihanan keväiset värit :) Kyllä tuosta seuraavasta tuunauksesta tulee lampunjalka. Odotan mielenkiinnolla, millainen sinun tuunauksestasi tulee. Mukavaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
 3. Oikeassa olet, Liisa, lampunjalka siitä tuli :)Vielä pitäisi keksiä kipu...

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!