tiistai 22. joulukuuta 2015

Enkeli rautalangasta - vaikka paketin koristeeksi

Pari lahjaa oli vielä paketoimatta. Lahjapaketin kortisteeksi on mukava laittaa kaunis pakettikortti tai vaikka tällainen rautalankaenkeli:


Enkeli kuuluu sarjaan helpot ja nopeat. Tein tähän kuvalliset ohjeet, jos innostut kokeilemaan. Tarvitset rautalankaa (puolalankaa), lasipurkin tai pahvirullan ja katkaisupihdit. Jos haluat koristella enkeliä, niin muutama helmi lisäksi.


Pahvirullan/lasipurkin koko määrittelee enkelin koon. Kuvassa olevan purkin halkaisija on 6,5 cm ja valmiin enkelin korkeus noin 10 cm. Aloita kieputtamalla rautalankaa 8 kertaa purkin ympärille. Sido kieputtamasi ympyrät yhteen rautalangan päällä:


Nosta 3 ympyrää ylös, taita ne keskikohdasta siiviksi ja sido taas rautalangalla. Rautalankaan kannattaa siis jättää noin 10 cm sitomisvaraa:


Nosta 1 ympyrä ylös enkelin pääksi. Kiepauta se kaksinkerroin:


Enkelin pää on edelleen suhteettoman suuri, joten kiepauta se edelleen kaksinkerroin. Sido pää kiinni vartaloon. Levitä siivet ja muotoile niitä sekä hameosaa haluamallasi tavalla. Voit lisätä muutaman helmen koristeeksi. Katkaise siis tässä vaiheessa rautalanka puolasta, pujota helmet siihen ja sido haluamaasi kohtaan:


Enkelillä voi olla myös hiukset. Kiharat saa kieputtamalla rautalankaa esim. sukkapuikon ympärille. Ohessa muutamia enkeleitä, jotka lähtivat joulutervehdyksinä työkavereille:




Nyt taidan rauhoittua joulunviettoon. Olisin iloinen, jos jaksaisit käydä äänestämässä blogiani (tai jonkun muun blogia ;) taloon.comin valaisinhaasteessa. Äänestämään pääset tästä!

Toivon sinulle ihanaa, tunnelmallista ja rauhallista joulun aikaa <3

-Sirpa

 

4 kommenttia:

  1. Tällainen hieno sinun väkertämä enkeli liihottelee ruokapöydän yläpuoleisessa lampussa. Oikein ihanaa joulunaikaa koko perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, oikein mukavaa joulua teille kaikille!

      Poista
  2. Ihanat enkelit <3 Hyvää joulua Sirpa ja kiitos menneestä vuodesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Liisa! Jatketaan väkertelyä ensi vuonnakin :)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!