maanantai 11. toukokuuta 2015

Käsityöläiskarnevaaleilla

Viikonloppuna otin osaa paikkakunnallani järjestettyihin käsityöläiskarnevaaleihin. Sinne saivat kaikki halukkaat mennä myymään kädentaitojen tuotoksiaan. Ajattelin ottaa mukaan vain muutaman tuotteen ja päädyin kahvikapseli- ja sulatuslasikoruihin sekä metallilankakorentoihin.
Karnevaalit järjestettiin ulkona ja sääennuste lupasi poutaa, mutta tuulista. Väänsin siis kivistä ja rautalangasta pidikkeet, jotka osoittautuivat hyvin käytännöllisiksi puuskittaisessa tuulessa.



Nämä syntyivät helposti ja nopeasti pyöräyttämällä 1,1 mm rautalankaa kiven ympärille, kiertämällä langat toistensa ympärille ja vääntämällä pyöröpihdeillä langan päihin koukerot. Tähän tapaa tehtyjä pidikkeitä voisi muuten käyttää myös kesällä pihajuhlissa paikkakortteina tai noutopyödässä kertomassa vieraille, mitä herkkuja on tarjolla :)

Muutama ilta ennen käsityöläistapahtumaa vierähti kahvikapselikorujen parissa. Taisi vähän "mopo karata käsistä", mutta ihanaa ja luovaa väkertelyä se oli (ja jokainen koru on takuulla uniikki). Tässäpä kuvagalleriaa:




Voit kurkata aikaisempia kapselikoruja täältä ja täältä.

Metallilankakorentojakin vääntelin aika monta ja unohdin ne tietysti kuvata. Siellä ne nyt lentelevät kukkapurkeissa ja puutarhoissa... Myyntipöytää minulle lainannut työkaveri sai kiitokseksi korennon:


Äitienpäivänä minut yllätettiin tällaisella lahjalla: Puutarhassani tepastelee nyt näin komea herra :) Joskus olen haaveillut ihan oikeiden kesäkanojen ottamisesta, mutta luulen nyt tyytyväni tähän suhteellisen hiljaiseen kukkoherraan!



Ihanaa seurata kevään etenemistä omalla pihallaan. Sepelkyyhkypariskuntakin on jälleen saapunut pihallemme pesimään ja "huhuilemaan".

-Sirpa

6 kommenttia:

  1. Oi mitä ihanuuksia olet taas tehnyt! Noita pidikkeitä voisin itsekin yrittää vääntää:). Ja hieno idea tehdä kapseleista kauniita koruja. Toivottavasti sait paljon myytyä!
    -sirpa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Nuo pidikkeet on tosi helppoja tehdä.
      Myyntituotto oli tosi vaatimaton, ihmisiä kyllä oli liikkeellä, mutta enemmänkin katselemassa kuin ostamassa. Onneksi tämä on minulle vain harrastus ;) aika vaikeaa olisi itseään käsitöillä elättää!

      Poista
  2. Upeita koruja jälleen olet tehnyt ja niin monenmoisia. Nuo pidikkeet ovat kivoja ja voisin itsekin kokeilla niitä joskus tehdä seisovaan pöytään. Ihanan kukon olet saanut. Siitä se villitys alkaa tai ainakin minulla alkoi ja nyt on monenlaista lintua ja eläintä pihalla. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Puutarhaliikkeet on kyllä tähän aikaan täynnä kaikenlaisia ihanuuksia :)

      Poista
  3. Voi näitä kaikkia ihanuuksia! Uskon, että ihastelijoita ja hypistelijöitä on kyllä riittänyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika moni hämmästyi aidosti, kun kerroin, mistä nuo kahvikapselikorut on tehty ;)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!