lauantai 9. elokuuta 2014

Virkattu matto = itsensä ylitys ja ylistys...

No nyt se on tapahtunut: tein jotakin, mitä en todellakaan kuvitellut tekeväni...virkkasin maton :) Ihan oma-aloitteisesti en olisi koskaan tähän projektiin ryhtynyt, mutta kun tytär niin kauniisti pyysi, osti kuteet, virkkuukoukun ja etsi netistä mallin. "Äiti, miten tää aloitetaan, mikä olikaan ketjusilmukka?" "Öö, katso youtubesta tai jostain..."

Teen paljon kaikenlaisia käsitöitä, mutta en todellakaan koskaan virkkaa. Viimeksi olen virkannut joskus koulussa jotakin säälittävää patalapun tapaista. Onneksi tyttären haaveilemaan pyöreään mattoon löytyi ohjeet täältä.


Yhdessä aloitimme virkkaamista jo keväällä. Tytär vei sitten matonalun mukanaan opiskelupaikkakunnalleen ja lupasi suoriutua lopusta itse. Kesällä vieraillessani hänen luonaan matto oli edelleen lähes samassa vaiheessa. Niin äiti sitten heltyi ja otti maton ja kuteet mukaansa...


Pari hikistä iltaa istuin terassillamme ja valmista tuli! Olen itsestäni NIIN ylpeä. Sain aikaiseksi ihan kelpo maton (mitä nyt reunat vähän kupruilee) ja ylitin virkkauskynnyksen (joka ei ollutkaan niin korkea kuin olin kuvitellut).





Hyvinhän tämä matto meillekin sopisi, tyttären entisen huoneen väreihin... no, eiköhän se kuitenkin matkaa opiskelijan kotia somistamaan!

Tuntuu kummalliselta, yllätän nimittäin itseni tuon tuosta haaveilemasta vanhoista trikoopaidoista virkatusta matosta. Sellaisia olen nähnyt ystävieni tekevän ja sehän on kierrätystä parhaimmillaan :)


Ensi viikolla onkin sitten jo loma ohi ja työhaasteet odottavat.
Mutta kesä jatkuu...

-Sirpa

4 kommenttia:

  1. Vau! Mun matonkuteet odottavat edelleen inspiraatiota... Luulin loman aikana tarttuvani niihin, mutta alkaa ainakin tämä loma käydä vähiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sinä näppäränä tyttönä et niiden matonkuteiden jalostamiseen mitään lomaa tarvitse ;)

      Poista
  2. Koulussa inhosin virkata mutta sit opettelin itse. Kesällä en jaksa virkata ja välillä menee aikaa ennen kun tartun koukkuun :) Mun ohjeet pitää olla kokonaan kirjoitettu kuvasta en osaa virkata :) Terveisin : Sabina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä en osaa virkata edes kirjoitetuista ohjeista, kun en tiedä esim. mikä on pylväs tai puolipylväs! Onneksi youtubessa on ohjevideoita tällaisille aloittelijoille ;)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!