lauantai 16. elokuuta 2014

Kesän 2014 projekti

Useana kesänä minulla on ollut joku vähän suuritöisempi käsityö-/tuunausprojekti. Tämän kesän projekti on nyt valmis, mutta ensin esittelen pikaisesti kahden edellisen kesän juttuja:



Kesällä 2012 päällystin Ikean metallisen puutarhapöydän vanhoilla kaakeleilla. Pöydän ostin 5 €:lla kirppikseltä ja kaakelit olivat ilmaistavaraa. Pöytä rakentui pala palalta.


Kesällä 2013 oli vuorossa vähän pienikokoisempi mosaiikkiprojekti. Metallisen perhosen ostin sisutusliikkeestä ja mosaiikkina on käytetty äidiltä perittyjä tiffanylasipaloja, peilipaloja, lasihelmiä ja muita ihanuuksia.

Tämän kesän projektin aloitustilanne on tässä:


Työpaikan muuton yhteydessä "peritty" elämää nähnyt harmonijakkara (?), lakkaus hilseili ja lommoja oli siellä täällä. Ostin lakan poistamista varten ihan työkalunkin eli siklin. Sillä sai poistettua hilseilevän lakan kätevästi.


Hioin (ja hikoilin) jakkarasta pahimmat karkeudet pois ihan käsipelillä. Kolhuja & läiskiä jäi, mutten alkanut niitä paikkailemaan, koska tarkoitus on, että jakkara näyttää edelleen vanhalta.


Käsittelin jakkaran Liberon antiikkivahalla, sävy pähkinä. Levitin vahan teräsvillalla nro.0000. Vaha kuivui nopeasti ja pinnasta tuli tosi kaunis. Jotakin pientä halusin vielä jakkaraan lisätä, joten etsin inspiraatiota tästä kirjasta (Helen Morris: Koristele kotisi kuvioilla):


Kirjan liitteenä on muutama valmiiksi leikattu sabloona, joten päätin töpötellä pienet kulmakuviot jakkaran kanteen:





Jakkara palvelee nyt terassilla kukkapöytänä, mutta syksyllä siirrän sen sisälle apupöydäksi/jakkaraksi. Antiikkivaha ei kestä kosteutta eikä sitä ole tarkoitettu ulkokäyttöön.

Kesän 2014 projekti on valmis, mutta onneksi kesä ei ole ihan vielä ohi ;)

-Sirpa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!