lauantai 17. toukokuuta 2014

Kesän ensimmäiset betonityöt!

Betonitöiden tekeminen kuuluu takuuvarmasti kesääni. Puutarhaan on syntynyt menneinä kesinä laattoja, ruukkuja, ulkotulialustoja yms. Minulla ei ole sisätilaa betonitöiden tekemiseen, joten teen niitä ulkosalla.



Päätin kokeilla, syntyisikö betonista jotakin pientä ja sievää. Olin säästänyt muutamia suklaarasian sisuksia ja lisäksi kirpputorilta tarttui mukaan silikoninen jääpalamuotti.

Tarvikkeet: Kuivabetonia (myydään 25 kg:n säkeissä/noin 5 € eli varsin edullinen materiaali), vettä, ruokaöljyä, suti, muotteja, sekoitusastia.


Muotit kannattaa öljytä kevyesti, jotta valmiit työt irtoavat helpommin. Kuivabetoni sekoitetaan vesitilkan kanssa paksuksi puuroksi. Kädet kannattaa suojata ja myös hengityssuojaimen käyttö on suositeltavaa, sillä betonipölyn hengittäminen ei liene kovin terveellistä!


Valmis betonimassa lusikoidaan muotteihin. Betoni alkaa kovettua heti, joten massaa kannattaa valmistaa vain sellainen määrä, joka tulee käytettyä. Työvälineet täytyy myös pestä heti. Muotteja kannattaa kopauttaa maata vasten muutaman kerran, jotta ilmakuplat poistuvat. 

Betonivalut voi peittää muovilla, jotta ne eivät kuivu liian nopeasti. Isompia betonitöitä olen myös kastellut kuivumisen aikana, mutta nämä pienet jätin vain rauhassa kuivumaan. Näin pienet työt kuivuvat parissa päivässä. Liian aikaisin ei kannata muotteihin mennä koskemaan eli malttia ;)


 Tässäpä näitä valmiita "herkkupaloja". Mutta mihin näitä voisi käyttää?




Kukkuruukkuihin katemateriaaliksi ja katseenvangitsijaksi. Pöytäliinapainoksi terassille.


Voihan näillä pelata vaikka risti-nollaa!

-Sirpa

2 kommenttia:

  1. Ihania! Olen itsekin tehnyt betonijuttuja, mutta vain isoja töitä. Nuo pikkuiset luomuksesi näyttävät niin somilta ja veikeiltä että tekisi mieli kokeilla heti! :) Pöytäliinan painoja ainakin olisin vailla... ja jos tuoreeseen massaan upottaisi vaikka verhonipsun, tekeleen voisi laittaa reunaan roikkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli kyllä ihan hauskoja :) tuota verhonipsun laittoa itsekin mietin, mutta vasta sitten, kun massa oli jo liian kuivaa. Ehkäpä testaan sitäkin!

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!