tiistai 1. huhtikuuta 2014

Munakynttilöitä

Kerrankin olen ajoissa näiden pääsiäispuuhailujen kanssa. Johtuneeko siitä, että pääsiäinen on tänä vuonna vasta huhtikuun loppupuolella ;)
Leipomisen yhteydessä tajusin säästää kananmunan kuoret ja niistäpä syntyi nyt kynttilöitä pääsiäispöydän kattaukseen.



Tarvikkeet: Munankuoria, kynttilänpätkiä/kynttilämassaa, kynttiläväriä, sydänlankaa, hammastikkuja, munakenno, kattila ja metalliastia kynttilämassan sulattamiseen.


Olisin halunnut keltaisia kynttilöitä, mutta varastoistani löytyi vain punaista kynttiläväriä, joten tyydyin siihen. Kynttiläväri on muuten erittäin riittoisaa, yhdellä pienellä "värinapilla" saa sävyä aika isoon annokseen. Riippuu tietysti siitä, kuinka tummasävyistä kynttilää tavoittelee. Ja sula massa on aina tummempaa kuin valmis, jäähtynyt ja jähmettynyt, kynttilä. Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin tuo väriero:


Kierrätin näihin kynttilöihin kynttilänpätkistä säästämiäni sydänlankoja. Jos käyttää uutta sydänlankaa, se kannattaa kastaa sulaan kynttilämassaan ja antaa jähmettyä esim. leivinpaperin päällä. Jähmettyneen langan päähän tehdään solmu ja lanka "liimataan" pystyyn pienellä tipalla sulaa kynttilämassaa. Isompia kynttilöitä valaessani (esim. kahvikuppikynttilöitä) olen käyttänyt myös pientä tippaa kuumaliimaa pitämään sydänlankaa paikallaan. Lanka kannattaa tukea pystyasentoon hammastikkujen avulla.


Näin pienet kynttilät jähmettyvät nopeasti. Ne voi jättää kuoriin ja polttaa palamattomalla alustalla. Munakynttilät pysyvät pystyssä esim. hiekassa/suolassa tai munakupissa. Kuoret voi myös poistaa ja käyttää näitä vaikka kelluvina kynttilöinä...





Loppuihin kuoriin istutin sitten rairuohon siemeniä...


Askarteluiloa huhtikuun valoisiin iltoihin
toivottelee:
-Sirpa

1 kommentti:

  1. ihanat ideat, tuon rairuohoa munankuoriin ainakin toteutan. ja varmaan kynttilätkin kun niitä rakastan, KIITOS ideasta :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!