keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sydämellistä ystävänpäivää!

Olen kovin viehättynyt paperisuikaleiden "kieputtamisesta" eli filigraani -tekniikasta. Paperifiligraani on ikivanha tekniikka, jossa vain mielikuvitus on rajana. Se sopii erityisen hyvin erilaisiin kortteihin. Harmittaa, etten ole ikuistanut aikaisempia tekeleitäni, kortit ovat jo matkanneet maailmalle. Tässä tulee helppo idea ystävänpäiväkortiksi:

Tarvitaan: Paperisuikaleita (leikkurilla leikkaaminen on vaivattomin tapa, mutta onnistuu myös saksilla), liimaa, korttipohja ja tikku (esim. varrastikku tai sukkapuikko). Tähän on olemassa ihan oma työkalukin. Sen pää on lovettu, joten paperisuikale pysyy paremmin paikoillaan kieputuksen ajan.
Ensin leikellään paperisuikaleita (leveys vajaa 1 cm). Paperiksi sopii esimerkiksi värillinen kopiopaperi.Tässä kortissa käytin kahta vaaleanpunaisen sävyä.


Yhdestä pidemmästä suikaleesta muotoilin sydämen reunat ja liimasin sen korttipohjalle. Liimana käytin EriKeeperiä, se pitää paremmin kuin puikkoliima.

Paperisuikaleita kieputetaan puikon ympärille tiiviiksi rullaksi. Puikolta irrottamisen jälkeen kun antaa rullan hieman löystyä, niin syntyy erikokoisia rullia. Rullan pää liimataan kiinni. Rullia voi myös muotoilla vaikka kolmion tai soikion muotoiseksi. Näitä ohjeita löytyy netistä varsinkin hakusanalla "paper quilling".Sydänkehys täytetään erikokoisilla ja -muotoisilla rullilla. Rullia voi liimailla myös sisäkkäin.

Ystävänpäiväterveisin <3
-Sirpa

4 kommenttia:

 1. On tämä vaan niin ihana blogi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! <3 Tämä on sellaista "pään nollausta" työasioista yms. - melkein terapiaa... =D

   Poista
 2. Sammaa mieltä, Jenni! Aivan ihania ideoita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Mellu! Mukavaa on aina sinunkin blogissasi piipahtaa!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. Kiitos kommentistasi!