tiistai 23. helmikuuta 2016

Hopeakorukurssi, osa 1

Viime viikonlopun vietin tiiviisti hopeakorukurssille. Olen osallistunut vastaaville kursseille aikaisemminkin, voit käydä katsomassa töitäni täältä ja täältä.

Tällä kertaa syntyi korusarja teemalla "ässäkoukerot". No, on siellä sydämiäkin:



Näissä koruissa pehmeää hopealankaa on ensin muotoiltu ja sitten valssattu eli litistetty. Näihin ei vielä tarvinnut tehdä juotoksia, mutta seuraavaan lintuun kyllä. Lintu on tehty ns. pantalangasta ja osat on juotettu yhteen:



Vasemmalla on uusi ketjumalli nimeltään "hajuherne". Tein siitä korvikset, koska ranne- tai kaulakorun tekeminen tuosta mallista tuntui kovin työläältä.

Minulla oli mukanani muutama kirppikseltä löydetty hopealusikka. Niistä syntyi sormus:



Tummuneesta, vanhasta haarukasta (palkinto vuodelta 1938) muotoilin rannekorun:


Nämä aterimista väännetyt sormus ja rannekoru ovat tämän kurssin suosikkejani:


Mutta kurssihan jatkuu kahden viikon kuluttua. Silloin syntyy ehkä jokunen sormus lisää... tai sitten jotakin ihan muuta ;)

-Sirpa

maanantai 22. helmikuuta 2016

Palapelikortti abiturientille

Kortteja pukkaa, nyt on niiden sesonkiaika :) Sukulaispoika täytti 19 vuotta. Hän on myös abi eli kuluva kevät on täynnä jännittäviä tapahtumia. Niinpä synttärikortista tuli palapelikortti. Toivon sydämestäni, että hänen ja muidenkin abien unelmat toteutuvat ja palapelin palat loksahtavat oikeille paikoilleen!

synttärikortti abiturientille

Viikonloppuna olin kahtena päivänä hopeatyökurssilla. 6h/päivä meni kuin siivillä. Tässä pieni maistiainen kurssilta, seuraavassa postauksessa lisää aiheesta:

riipus

Talvilomailen tämän viikon. To do -listalla on mm. askartelutavaroiden siivousta, niitä kun on kertynyt ihan liikaa. Niin, etten aina edes muista, mitä minulta löytyy. Jonkinlaista invertaarioita pitäisi varmaan tehdä...

-Sirpa

lauantai 13. helmikuuta 2016

Sulosointuja syntymäpäivään...

Halusin tehdä 50 -vuotiaalle pop up -onnittelukortin, jossa on pianon koskettimet. Etsin malleja, pyörittelin paperia ja pähkäilin, miten kortti kannattaisi tehdä. Hyvää aivojumppaa siis ja tulos on tässä :)


Aloitin piirtämällä koskettimet korttikartongille ja "nostamalla" ne ylös. Reunoihin tein aukileikkausviillot:


Mustat koskettimet taittelin mustasta kartongista ja kiinnitin paikoilleen kaksipuoleisella teipillä:


Koskettimien alapuolelle leimailin tervehdyksen ja muutama valkoinen ääriviivatarra täydensi kokonaisuuden. Kortin kantta koristaa kukkanen:


Helmikuu tuntuu olevan varsinainen juhlakuukausi, joten onnittelukortteja on syntynyt muitakin. Ja lisää pitäisi vielä askarrella, mikäs sen mukavampaa:


Näihin kortteihin olen käyttänyt uusinta kirppishankintaani eli Big Shot -kuvioleikkuria, jolla myös kohokuviointi käy näppärästi (tuon oikeanpuoleisen kortin tausta on kohokuvioitu). Pitkään olin sitä mieltä, etten moista masiinaa tarvitse, koska sakset ja askarteluveitsi riittävät tarpeisiini. Uutena en olisikaan sitä hankkinut, mutta käytetty kirppishintainen muutti nyt askartelupöydälleni. Ja onhan se helppoa, nopeaa ja siistiä... :)

Ulkona paistaa nyt aurinko todella monen harmaan päivän jälkeen. Tuosta valoilmiöstä pitää päästä nauttimaan. Iloa ja valoa viikonloppuusi!

-Sirpa

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kortti ystävälle

Viikon kuluttua vietetään ystävänpäivää. Ystävät ovat mielessä toki ihan jokaisena päivänä, mutta heitä on mukava muistaa kortilla ainakin kerran vuodessa ;)

Olin ajatellut kaivaa ompelukoneen esille muutamaa pikku korjausompelua varten, mutta päädyinkin ompelemaan kortteja:


Näissä korteissa on käytetty kierrätysmateriaaleja eli vaatemainoskuvaston värikkäitä sivuja sekä vanhojen kirjojen kellastuneita sivuja. Aloitin leikkaamalla kasan kahdenkokoisia sydämiä:


Otin esille ompelukoneen ja kokeilin, miten sydämet saa ommeltua kiinni paperiin:


Huomasin, että kirjan sivu repeytyy helposti, joten lisäsin sen taakse valkoista kopiopaperia tueksi. Kiinnitin nuo isommat sydämet pienellä liimatilkalla keskikohdasta ennen ompelua. Niin ne pysyivät paremmin paikoillaan:


Lopuksi päättelin langanpäät ja liimasin kirjansivun korttikartogille. Nostelin sydänten reunoja vähän ylöspäin. Hyvää ystävänpäivää -tekstit tein tekstinkäsittelyohjelmalla. Ne on kiinnitetty kohotarroilla:





Vielä ehdit askartelemaan...

-Sirpa