perjantai 31. heinäkuuta 2015

Lyhtytuunauksia spraymaalilla!

Sadepäivänä (joita tänä kesänä on riittänyt) kiertelin kirppareilla ja kierrätyskeskuksessa. Muutama mielenkiintoinen esine tarttui mukaan:




Kuparisesta lampusta (joita muuten oli kaksi samanlaista) irrotin sähköjohdon. Ruskeasta kyntteliköstä irrotin kynttiläkupit. Sitten kaivoin esille spraymaalivarastoni ja aloitin "suihkimisen":


Tykkään käyttää spraymaaleja, koska niillä saa nopeasti aikaiseksi uutta pintaa. Kuparinen lamppupari näyttää nyt tältä, valkoinen on matta ja musta kiiltävä. Sisällä lasiset tuikkukupit sähkölamppujen tilalla:


Omenainen kynttiläteline muuttui ruskeasta mustaksi ja alunperin mustanharmaa lyhty kirkastui kerroksella harmaata spraymaalia:


Vähän enemmän aikaa meni ruskean kynttelikön tuunaamiseen. Liimasin lasiset tuikkukupit (nekin löysin kierrätyksestä) silikonilla kiinni. Tuikkukynttilät tuunasin nopeasti & helposti washiteipillä. Lisäksi koristelin kynttelikön muutamalla helmellä:











Huomenna vaihtuu jo elokuu. Muista toteuttaa unelmiasi myös silloin -ihan joka hetki!

-Sirpa

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Vauvakortti ja vähän lisää matkailua...

Vuosi sitten vietettiin kummityttömme häitä. Tein silloin tällaisen kortin.
Nyt saimme iloisia vauvauutisia, joten pääsin taas tekemään korttia :)


Ostin pikku prinssille lahjaksi bodyja, joten kortistakin tuli bodynmallinen.


Kävin viime viikolla hikoilemassa ja inspiroitumassa Barcelonassa:


Matkalla mukana olivat molemmat tyttäreni. Ihailimme muun muassa Gaudin arkkitehtuuria, mosaiikkia ja kauppahallin värinkylläisyyttä.

Gaudi

mosaiikki



Ja mitä ostin itselleni reissusta? Tietysti korvikset ja tällä kertaa mosaiikkityyliset =D

Barcelona

Koti-Suomessa ei tarvitse edelleenkään hikoilla. No, onneksi on vielä kesää ja lomaa jäljellä!

-Sirpa

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Matkailua ja maalausta...

Otsikko sen tiivistää eli juhannuksen jälkeen on keskittynyt kahteen asiaan: matkailuun ja maalaamiseen. 
Muutama sana matkailusta eli kävin etsimässä kesän lämpöä Maltalta. Lämpöä löytyi ja myös kukkaloistoa:


Matkoilla täytyy aina myös katsella paikallista kädentyötaidetta "sillä silmällä". Maltalla ihailin pitsejä, lasi- ja keramiikkataidetta sekä taidokkaita hopeafiligraanikoruja. Rautalanganvääntäjänä ilahduin tietysti, kun sain nimeni hopelangasta väännettynä. Matkamuistoksi hankin itselleni ihanat hopeafiligraanisydämet (olipa vaikea valita kymmenien ihanien korvisparien joukosta):



Sitten siihen maalaamiseen (joka muuten on ollut näin kosteana kesänä vähän haasteellista). Pihallamme oli leikkimökki, joka hyvin palvelleena oli nyt tullut tiensä päähän. Se siis sai purkutuomion.



Leikkimökin reunustalla kasvoi mm. vuorenkilpeä ja tarha-alpea. Ne piti tietysti kaivaa ylös uuden rakennuksen perustusten tieltä.
Leikkimökin tilalle tilasimme aitta/varastomökin. Ennen uuden pystytystä piti tietysti tehdä perustukset:


Mökin pystytys sujui ammattilaisilta tosi kätevästi muutamassa tunnissa:


Sitten tartuimme pensseleihin ja käsittelimme kaikki pinnat sisä- ja ulkopuolelta. Vähän on vielä kesken, mutta voiton puolella jo ;) Ja täytyy todeta, että siitä tuli kivannäköinen. Toivottavasti myös käytännöllinen. Tarkoituksena on talven ajaksi varastoida mökkiin puutarhakalusteet yms. Kesällä rakennus toiminee kesähuoneena, vierasaittana, väkerrysverstaana...


Loppuun kukka-arvoitus. Kukkapenkkeihini tupsahtaa aina joskus jotakin outoa, kuka tunnistaisi tuon oikeanpuoleisen kasvin? Siis onko se ihan rikkaruoho vai annanko jäädä? Vasemmalla kuvassa on sormustinkukka, joka sekin tuli ihan yllätyksenä ja oli reissun aikana tuulessa katkennut.


Heleää heinäkuuta!

-Sirpa