maanantai 28. huhtikuuta 2014

Puutarhapuuhailua

Viime päivinä on ollut NIIN ihana ulkoilukeli, että puutarhapuuhailu & shoppailu taimimyymälässä on saanut minut jo ihan sekaisin -ja nyt on vasta huhtikuu ;)

Muunlaiset väkerrykset ovat jääneet vähemmälle ja tässä kuvagalleriaa puutarhan puolelta:



Neilikka sai sinkkiruukkuun seurakseen tuota pikkulehtistä vihreää, jonka nimeä en nyt muista!



Tapanani on istuttaa kukkia ihan jonnekin muualle kuin perinteisiin kukkaruukkuihin. Tämän kannun pelastin kierrätyksestä ja nyt se palvelee laventelin kotina! 


Enkelinsilmäpelargonia sopii betoniruukkuun tai jo parhaimmat päivänsä nähneeseen kukkajakkaraan...pakko on seurata säätiedotuksia ja kantaa näitä ihanuuksia hallaöinä turvaan!


 

Iso lyhty toimii ulkomuratin "kasvihuoneena"...



Näihin kuviin ja tunnelmiin....iloa, valoa ja puutarhaunelmia!

-Sirpa




perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäistervehdyksiä

Päätin ilahduttaa muutamaa ystävää "etävirpomalla". Idea syntyi niin viime tingassa, että sain väkerrykset postiin vasta palmusunnuntain jälkeen. No, ehtivät sentään pääsiäiseksi... ;)

Malli tarkkoine ohjeineen löytyy Taika -lehdestä 3/2014 (tuikkukortti). Kortin sisälle taitellaan rasia, jossa voi lähettää vaikka tuikkukynttilöitä, nameja, siemenpusseja tai millä nyt haluaakin kortin saajaa ilahduttaa.


Tarvikkeet: Kartonkia, sakset, kaksipuolista teippiä, liimaa, viivotin, sukkapuikko, kuviopapereita, tarroja, helmiä, huopaa tms. koristelutarvikkeita.


Tässä muutama työvaihekuva:
 
 



Tarvitaan kaksi kartonkisuikaletta (mitat kuvassa), pienemmästä tulee kortti ja isommasta rasia.








Rasiakappaleeseen tehdään nuuttaukset eli taitosurat. Mittaa pitkille sivuille merkit seuraaviin kohtiin: 11,5 cm, 13,5 cm, 25 cm ja 27 cm. Tee taitosura viivotinta ja esim. sukkapuikkoa käyttäen.




Lyhyille sivuille merkit taitosuria varten tulevat kohtiin 2 cm ja 9,5 cm. Taita nuuttauskohtiin terävät taitokset.


Tee vielä aukileikkaukset  kuvassa mustalla viivalla merkittyihin kohtiin. 
Leikkaa rasiakappaleen päästä palat pois kuvan  mukaisesti.













Kiinnitä kaksipuolista teippiä kuvassa näkyviin kohtiin.



Kokoa rasia aloittamalla pikkuläpistä. Kiinnitä sitten pitkät sivut.



Mittaa korttikappaleen pitkille sivuille merkit kohtiin 13 cm ja 15,5 cm. Nuuttaa taitosurat ja tee terävät taitokset. Liimaa tai teippaa rasia korttiin kiinni.


  



Koristele kortin sekä rasian kannet haluamallasi tavalla.


Sujauta yllätykset rasiaan ja lähetä ystävälle! Tämä korttimalli soveltuu myös esim. äitienpäiväkortiksi. Äidille voisi lähettää vaikka kesäkukkien siemenpussin...

Mukavaa pääsiäistä!

-Sirpa

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ei pöllömpi kihlajaiskortti...

Iloisten kihlajaisuutisten kunniaksi piti tietysti väkertää onnittelukortti. Papercraft inspirations (maaliskuu 2014) -lehdestä sattui silmiin pöllökortti, josta tein oman versioni.


Siitä syntyi tällainen:


 Ja sisäsivulle vielä onnitteluvärssy:


<3 Aurinkoista tulevaisuutta kihlaparille! <3

-Sirpa

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pajukranssi

Aurinkoinen kevätkeli houkutteli flunssasta toipuvaa kävelylle. Mukaan otin kassin ja oksasakset. Tässä saalis ja materiaalit pajukranssia varten:



Ensimmäinen homma oli pätkiä pajunoksat sopivan pituisiksi ja sitoa niistä pieniä nippuja sidontalangalla. Ja näitä nippuja tarvitaan PALJON!


Nuorista ja notkeista ;) pajunoksista tein kranssipohjan kieputtamalla niitä ympyräksi, sidontalanka oli tässäkin apuna.


Sitten vaan sitomaan nippuja limittäin kranssipohjaan, vuorotellen ylä-ja alareunaan sekä keskelle. Nippuja asetellessaan voi säädellä, miten muhkea kranssista lopulta tulee. Eikä haittaa, jos kranssipohja vähän jostakin välistä pilkottaa. Kannattaa sitoa niput mahdollisimman kireälle, koska kuivuessaan puu kutistuu.










Valmis kranssi tarvitsee vielä ripustuslenkin. Sen voi tehdä sidontalangasta kranssin takapuolelle (jos haluaa sen piiloon) tai kiepauttaa narua/nauhaa etupuolen kautta, jolloin ripustuslenkki jää näkyviin. Tähän pajukranssiin sopi hyvin ihan tavallinen juuttinaru.












Valmis kranssi on kaunis sisä- tai ulko-ovessa!

-Sirpa

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Munakynttilöitä

Kerrankin olen ajoissa näiden pääsiäispuuhailujen kanssa. Johtuneeko siitä, että pääsiäinen on tänä vuonna vasta huhtikuun loppupuolella ;)
Leipomisen yhteydessä tajusin säästää kananmunan kuoret ja niistäpä syntyi nyt kynttilöitä pääsiäispöydän kattaukseen.



Tarvikkeet: Munankuoria, kynttilänpätkiä/kynttilämassaa, kynttiläväriä, sydänlankaa, hammastikkuja, munakenno, kattila ja metalliastia kynttilämassan sulattamiseen.


Olisin halunnut keltaisia kynttilöitä, mutta varastoistani löytyi vain punaista kynttiläväriä, joten tyydyin siihen. Kynttiläväri on muuten erittäin riittoisaa, yhdellä pienellä "värinapilla" saa sävyä aika isoon annokseen. Riippuu tietysti siitä, kuinka tummasävyistä kynttilää tavoittelee. Ja sula massa on aina tummempaa kuin valmis, jäähtynyt ja jähmettynyt, kynttilä. Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin tuo väriero:


Kierrätin näihin kynttilöihin kynttilänpätkistä säästämiäni sydänlankoja. Jos käyttää uutta sydänlankaa, se kannattaa kastaa sulaan kynttilämassaan ja antaa jähmettyä esim. leivinpaperin päällä. Jähmettyneen langan päähän tehdään solmu ja lanka "liimataan" pystyyn pienellä tipalla sulaa kynttilämassaa. Isompia kynttilöitä valaessani (esim. kahvikuppikynttilöitä) olen käyttänyt myös pientä tippaa kuumaliimaa pitämään sydänlankaa paikallaan. Lanka kannattaa tukea pystyasentoon hammastikkujen avulla.


Näin pienet kynttilät jähmettyvät nopeasti. Ne voi jättää kuoriin ja polttaa palamattomalla alustalla. Munakynttilät pysyvät pystyssä esim. hiekassa/suolassa tai munakupissa. Kuoret voi myös poistaa ja käyttää näitä vaikka kelluvina kynttilöinä...





Loppuihin kuoriin istutin sitten rairuohon siemeniä...


Askarteluiloa huhtikuun valoisiin iltoihin
toivottelee:
-Sirpa